Alles over het levenslied op Levenslied.nl

Levenslied.nl is de thuisbasis van het Leids Festival van het Levenslied. De site beperkt zich niet tot het Leidse festival dat iedere twee jaar na een talentenjacht de Mary Bey Bokaal uitreikt. Op Levenslied.nl komen heden en verleden van het genre aan bod.

Elke oneven jaar wordt de Mary Bey Bokaal uitgereikt aan de winnaar van het Leids Festival van het Levenslied. Van 1999 tot 2008 werd het festival jaarlijks georganiseerd. In 2017 is deze traditie weer nieuw Leven ingeblazen. In 2019 is het tijd voor de 12e editie van het festival. In het even jaar wordt een alternatief evenement georganiseerd. In 2020 is dat onder invloed van het coronajaar is dat de ‘Vrienschap-parade’ en een uitzending op de regionale zender Sleutelstad.

De voorronde van het Leids Festival van het Levenslied vindt plaats in Leidse cafés. De acts spelen daar in diverse cafés twee liedjes. De toegang tot de cafés is gratis. Als u plaatsneemt in één van de cafés krijgt u minimaal zes verschillende optredens te zien.

De finale is een echte gala-voorstelling. Zes acts zullen hun opwachting maken in de oudste (en in Leiden zeggen we mooiste) schouwburg van Nederland: De Leidse Schouwburg. Aanvang: 20.00 uur.

Wil je als act meedoen aan het Leids Festival van het Levenslied. Lees het reglement en schrijf je dan in via het formulier. De winnaar ontvangt de Mary Bey Bokaal en een professionele opname een van de nummers.

Het Leids Festival van het Levenslied wordt mede mogelijk gemaakt door: